style="text-align: center"

Rabu, 21 Mac 2012

MOUSSE COKLAT RANGUP BADAM

Salam bahagia buat semua...
Mousse coklat rangup badam...cubalah buat pasti terpikat.Sedap juga kalau di makan semasa sejuk sebagai dessert.

MOUSSE COKLAT BADAM
Sumber:Majalah Keluarga 2011

Bahan-bahan
  • 250 ml.krim putar
  • 4-6 biskut rangup-di hancurkan
  • 50 gm.badam cincang-panggang
  • 50 gm.coklat-di cairkan
  • 1 sdb.esen kopi
  • 1 sdb.gula perang
  • 1 sdt.serbuk kopi segera

Cara membuatnya
  • Putar krim dan gula perang hingga kembang dan sebati
  • Tambahkan serbuk kopi segera,esen kopi dan coklat cair.Kacau rata .
  • Bahagikan biskut hancur tadi sama rata,dan masukkan dalam gelas dessert.
  • Kemudian masukkan campuran krim tadi sama rata hingga ke atas lapisan biskut.
  • Taburkan lebihan biskut yang di hancurkan dan badam cincang di atasnya.
  • Sejukkan di dalam peti sejuk dahulu sebelum di makan.
**Saya menggunakan almond flakes dan biskut marie di dalam resipi ini.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan