DORAYAKI BLACK FOREST
Sumber;Majalah Sedap-kudapan pilihan
Bahan-bahan
- 2 biji telur
- 1 sudu makan madu
- 20 gm.gula aising
- 1/4 sdt.garam
- 100ml.susu cair
- 135gm.tepung gandum
- 10 gm.serbuk koko
- 1sdt.serbuk penaik
Bahan inti
- 100gm. krim pekat manis/krim putar
- 100gm.coklat masak hitam-kikis kasar
Cara membuatnya
- Pukul ringan telur, madu,gula aising dan garam sehingga rata.
- Tuangkan susu cair sedikit demi sedikit sambil dipukul rata.
- Tuangkan ke dalam adunan tepung gandum,serbuk koko dan serbuk penaik yang telah di ayak dan di kacau rata.
- Sudukan di kuali anti lekat.Biarkan sehingga kembang,balikkan dan biarkan masak.
- Sejukkan sebentar dan picitkan krim putar ke atasnya.Taburkan kikisan coklat masak.Tutup dengan dorayaki yang lain.Sedia untuk di makan.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan