Sumber:Noorsha.blogspot dari blog CMG.Tq!
- 300 gm. mentega
- 160 gm. gula aising
- 2 biji kuning telur
- 1 camca teh esen vanilla
- *240 g tepung gandum
- *100 g tepung jagung
- *160 g tepung kastard*(*gaul rata dan diayak)
- Ceri merah, dipotong kecil @ manik gula untuk hiasan
- Putar mentega dan gula aising hingga berkrim, masukkan kuning telur dan esen vanilla dan putar hingga kembang.
- Perlahankan speed, masukkan tepung sedikit demi sedikit hingga habis. Adunan akan menjadi doh yang lembut dan mudah ditekan.
- Masukkan doh ke dalam alat penekan yang di pasang muncung untuk biskut dahlia. Tekan atas dulang pembakar.
- Buat hingga siap dan hias dengan sepotong kecil ceri.
- Bakar dalam oven yang telah dipanaskan pada suhu 175'C selama 15 - 20 minit.
- Biarkan biskut sejuk sedikit atas dulang pembakar sebelum dialihkan ke atas jaringan.
- Biar sejuk dahulu sebelum disimpan dalam bekas kedap udara.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan