style="text-align: center"

Sabtu, 25 Ogos 2012

CHOCOLATE FILLING

Salam bahagia buat semua...
Disini saya akan tunjukkan cara-cara membuat Chocolate filling yang boleh di jadikan sebagai hiasan kek coklat.Rasa coklatnya sedap dan ia lembut sekali.Resepinya mudah dan ringkas sekali.Lupa pula ambil kat mana.

CHOCOLATE FILLLING
Bahan-bahan
  • 120 gm coklat masakan
  • 100 gm fresh cream

Cara membuatnya
  • Potong kepingan coklat kecil-kecil dan gunakan kaedah double boiler untuk mencairkan coklat.
  • Bila coklat cair,masukkan fresh cream padamkan api dan kacau sehingga kesemua coklat sebati dengan fresh cream..
  • Sejukkan di dalam peti sejuk selama lebih kurang 3 jam.
  • Keluarkan dari peti sejuk dan putarkan coklat tadi sehingga ia lembut dan gebu dan warnanya berubah  menjadi lebih muda.
  • Boleh di gunakan terus untuk di paipkan bunga di atas kek coklat atau di simpan di dalam peti ais untuk di gunakan bila-bila masa.


Tiada ulasan:

Catat Ulasan