style="text-align: center"

Ahad, 26 Ogos 2012

SAGU BERKUAH


Salam bahagia buat semua...
Masih dalam mood raya lagi ke?Saya dah habis mood raya tu,yang tinggal mood kemas rumah lepas raya.Dapat seminggu cuti selepas seminggu raya(tak pe la..),selepas semua orang balik bekerja saya pula ambil cuti.Tu pun bahagia juga!
Entri seterusnya adalah entri tertunggak sebelum raya.Kena masukkan di sini juga sebagai kenangan.....mengusik jiwaaaaaa.

SAGU BERKUAH
Sumber:daridapursuzana

Bahan-bahan
  • 1 cawan sagu merah/letak warna pilihan
  • 2 cawan air
  • air gula melaka @ gula merah
  • santan pekat-letak secubit garam
  • potongan buah anggur merah,kiwi dan peach/buah pilihan
Cara membuatnya
  • Rendam sagu sebelum di masak dan toskan.
  • Masak sagu bersama air.
  • Kacau hingga pekat dan kelihatan jernih.
  • Masukkan sagu dalam acuan dan sejukkan.
  • Tambahkan santan pekat dan air gula melaka di atas sagu tadi bersama potongan buah-buahan
  • Sejukkan sebentar,sedia untuk di makan.



Tiada ulasan:

Catat Ulasan