style="text-align: center"

Sabtu, 23 Februari 2013

MUFFIN BERCOKLAT SUSU

Salam bahagia buat semua...

Saya buat kek cawan lagi setelah mendapat permintaan dari anak-anak.Kali ini menggunakan resepi dari Majalah Saji.Nampak seperti sesuai sekali untuk anak-anak saya yang suka makan kek coklat tambahan pula di letakkan coklat keping di atasnya. Lagi dia orang suka! ...

MUFFIN BERCOKLAT SUSU
Olahan:daridapursuzana

Bahan-bahan

125 gm mentega
100 gm gula kastor
2 biji telur
50 ml.susu coklat
100 gm tepung naik sendiri
2 sudu besar serbuk koko
1 sudu teh esen vanila
coklat keping secukupnya   saya guna Milo choco bar

Cara membuatnya
  • Pukul mentega dan gula hingga kembang.
  • Masukkan telur dan pukul lagi.Masukkan esen vanila,susu,tepung naik sendiri dan serbuk koko berselang -seli hingga habis.
  • Gaul rata dan tuang ke dalam acuan  muffin.Bakar dalam ketuhar bersuhu 180'C selama 20 minit hingga masak.
  • Keluarkan dari ketuhar dan sejukkan dahulu sebelum di hias mengikut kreativiti sendiri.
  • Saya meletakkan topping coklat ganache dan sekeping coklat susu di atasnya.

2 ulasan: