style="text-align: center"

Rabu, 8 Januari 2014

CENDOL COCKTAIL

As-Salam buat semua..
Saya selalu buat Cendol koktel ini untuk di hidangkan jika ada tetamu yang datang.Makan sejuk-sejuk lepas  hidangan nasi sebagai pencuci mulut.Sekali buat banyak juga dalam mangkuk besar.Kita boleh mencampurkan bermacam-macam bahan yang kita suka, yang pastinya kena ada cendol kat dalamnya barulah jadi cendol koktel!.

CENDOL KOKTEL
Olahan:daridapursuzana

Bahan-bahan(tiada sukatan )
cendol
santan /susu cair
air gula melaka
sedikit garam
hirisan buah nangka
sagu merah
fruit cocktail dalam tin
nata de coco
buah kabung

Cara membuatnya
  • Campurkan semua bahan bersama .Tambahkan air gula melaka ikut kesesuaian manis masing-masing.
  • Sejukkan di dalam peti sejuk.Hidangkan di dalam mangkuk dessert.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan