style="text-align: center"

Sabtu, 19 Julai 2014

TELUR IKAN GORENG

As-Salam buat semua...
Jom masak-masak lagi,kali ini goreng telur ikan pula.Telur ikan yang di gunakan dalam resepi ini ialah Telur ikan tenggiri.Ia perlu di goreng sebentar sahaja kalau tidak ia akan jadi keras dan tidak sedap dimakan.Let's try masak..

TELUR IKAN GORENG
Olahan:daridapursuzana

Bahan-bahan
telur ikan tenggiri-di potong 1/'2 inci dan belah dua
1/2 labu bawang besar-dihiris
1 biji lada merah
1 biji lada hijau-di hiris
3 biji tomato ceri -belah 4
3 tangkai daun bawang-potong 1/2 inci
1/2 sudu besar cili flakes
1/2 sudu besar serbuk kari ikan
1 sudu teh serbuk kunyit
garam secukup rasa
sedikit minyak canola

Cara membuatnya
  • Gaul telur ikan dengan cili flakes,serbuk kari ikan,serbuk kunyit dan garam secukup rasa.Biarkan sebentar.
  • Panaskan minyak canola dalam 3 sudu besar dan masukkan telur ikan tadi.
  • Kemudian masukkan kesemua bahan lain dan gaul rata.Goreng sebentar sahaja.
  • Bila nampak telur ikan hampir masak,bolehlah di angkat.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan