style="text-align: center"

Khamis, 28 April 2016

BAKED PARMESAN GARLIC POTATO WEDGES

 Assalam buat semua..
Hari ini cuti!
boleh main masak-masak lagi
Nak habiskan potato dulu lah,dah lama duk ceruk dinding,stress tengok!.
Kalau nampak potato wedges tak kira dah.
dua-dua Azim dan Amzar macam saya juga ,suka makan potato wedges.
Kali ini yang di bakar pula.selalu saja makan yang di goreng.
caranya lain sikit sebab di rendam dalam air ais terlebih dahulu untuk buang kanjinya dan ianya jadi lebih crispy
Resepi dari www.twopeasandtheirpod.com
Let's try baking

BAKED PARMESAN GARLIC POTATO WEDGES

Bahan-bahan

8 biji potato Russet-potong wedges/baji
1/4 cawan olive oil
4 ulas bawang putih-cincang
1/4 sudu teh Rosemary kering
1/2 cawan grated Parmesan cheese
garam dan serbuk black pepper secukup rasa
2 sudu besar parsli cincang -untuk hiasan
sos pencicah pilihan

Cara membuatnya

  • Panaskan oven pada suhu 200'c.Lapikkan dulang pembakar dengan baking sheet.Ketepikan.
  • Rendamkan potato wedges di dalam air ais selama 30 minit.
  • Sementara itu,satukan olive oil,bawang putih dan Rosemary kering di dalam mangkuk kecil.Gaul rata.
  • Toskan potato wedges dan keringkan dengan paper towel.
  • Gaul rata bersama dengan bahan campuran tadi.
  • Susun di atas dulang pembakar satu-satu dan taburkan dengan 1/4 cawan parmesan cheese rata-rata.
  • Perasakan dengan garam dan serbuk lada hitam.
  • Bakar di dalam oven selama 35 minit hingga permukaan garing dan kemudian alihkan pada bahagian satu lagi hingga masak kesemuanya.
  • Alihkan dari dulang pembakar dan tabukan dengan keju parmesan selebihnya dan juga parsli cincang.
  • Hidangkan dengan sos pilihan jika suka.

1 ulasan:

  1. शिवपाल के शिकार बने युवा नेताओं को मिला अखिलेश का ‘वीटो’
    Readmore todaynews18.com https://goo.gl/YE0Wyp

    BalasPadam