Sabtu, 28 Mei 2016

BBQ CHICKEN PINWHEELS

Assalam buat semua..
Dalam resepi ini saya mengunakan kulit pastri puff readymade saiz 10x10.
Resepi ini ringkas sahaja dan mudah di buat.
Telah di ubah-suai ikut bahan-bahan yang ada di dapur.
sesuai untuk di buat kudapan makan-makan pada waktu senggang.
Resepi sebenar ada di  https://www.buzzfeed.com/tasty
Let's try baking.

Bahan-bahan
1 keping pastri puff saiz 10 x10
1/2 cawan isi ayam rebus-di carik-carik(saya ganti dengan daging cincang
1/2 biji bawang besar-cincang
1 cawan keju parut
1/2 parsly-cincang

Cara membuatnya
  • Tumis daging cincang sekejap hingga masak.
  • Bentangkan pastri puff,sapukan dengan sos BBQ.
  • Taburkan daging cincang,bawang besar,hirisan daun parsly. 
  • Taburkan keju parut rata-rata.
  • Kemudian gulungkan pastri puff tadi dan potong bulat sampai habis.
  • Bakar dalam oven dengan suhu 200'c selama 15 minit atau sehingga pastri puff jadi garing.
  • Sedap di makan dengan sos.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan