17 Ramadhan..
Kudapan untuk makan-makan lepas 10 malam!
resepi ringkas dan mudah membuatnya.
Kalau kebiasaaanya ia di goreng tapi popia ini di buat dengan cara bakar,
Makan time suam sikit rangup sekali.
Let's try buat
POPIA PISANG BAKAR
Bahan-bahan
4 biji pisang masak
4 keping kulit popia
susu pekat manis
keju cheddar parut
Cara membuatnya
- Panaskan oven pada suhu 170'c.
- Ambil sekeping kulit popia gulung kemas-kemas dengan pisang.
- Letak dalam loyang dan susun rapat-rapat.
- Bakar dalam oven hingga kulit popia nampak perang sedikit
- Keluarkan dan sapu dengan susu pekat manis
- Taburkan keju cheddar parut di atasnya.
- Bakar hingga keju cheddar nampak garing.
- Keluarkan dari oven dan sejukkan sebentar sebelum di makan.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan