style="text-align: center"

Sabtu, 31 Disember 2011

POTATO SALAD

Salam bahagia untuk semua di angin lalu...saya habiskan petang penghujung tahun 2011 dengan menulis blog sambil menunggu cookies yang di sedang di bakar.Sudah berbau harum satu rumah,sekejap lagi tentu dah boleh makan.Sementara tu mari kita tengok resipi Potato salad yang selalu saya buat ni.
Nama melayunya adalah
SALAD KENTANG
Sumber:Majalah Wanita Jun 2009

Bahan-bahan
  • 4 biji ubi kentang
  • sebiji timun
  • 2 sdb.mayonis
  • sedikit lada sulah
  • daun sup-cincang halus
Cara membuatnya
  • Ubi kentang di rebus sehingga masak dan lembut dan di sejukkan.Kemudian di buang kulitnya dan di potong dadu.
  • Timun di buang kulitnya dan di belah dua.Buang bijinya dan timun itu di hiris tebal.Selepas itu,gaulkan timun tadi bersama kentang rebus.
  • Seterusnya masukkan mayonis,lada sulah dan gaul sebati.Hias dengan daun sup serta taburkan sedikit lada sulah di atasnya.
**Untuk lebih enak,ubi kentang dan timun boleh di sediakan awal dan di sejukkan di dalam peti sejuk.
**Sesuai di makan sebagai side dish dengan main course yang panas seperti ikan panggang/ayam atau sandwich.
**Boleh juga di tambahkan dengan telur rebus.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan