Sabtu, 24 Mac 2012

ROTI PRATHA PISANG


Salam sejahtera buat semua....

Resipi ringkas dan mudah ini sangat sedap sekali pada taste saya.Roti pratha yang garing di tambah pula dengan rasa pisang dan keju amat sedap sekali di makan semasa masih suam.Saya bagi 5 bintang untuk resipi ini!.juri untuk diri sendiri...

ROTI PRATHA PISANG
Sumber:Sinaran menu.blogspot

Bahan-bahan
  • 3 keping roti pratha
  • 3 sdb.kaya
  • 3 biji pisang-potong bulat dan nipis
  • mozarella cheese-parut
Cara membuatnya

  • Sapu nipis minyak atas loyang pembakar dan letakkan roti pratha.
  • Sapu rata kaya dan susun potongan pisang memenuhi roti pratha.
  • Taburkan keju mozarella parut di atas pisang.
  • Bakar di dalam oven pada suhu 180'C sehingga keju cair dan roti pratha berwarna perang.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan