Rabu, 24 Julai 2013

CENDOL AIS KRIM SAGU

As-Salam buat semua..
Di bulan puasa ni terasa nyamannya tekak ketika menghirup cendol yang sejuk-sejuk dan di tambah pula dengan rasanya yang lemak manis.Terasa hilang dahaga.Cendol boleh di pelbagaikan hidangannya seperti di campurkan ke dalam minuman,dessert dan kek.Kalau kreatif mengolah cendol,kita boleh menghasilkan variasi cendol yang enak!

CENDOL AIS KRIM SAGU
Resepi:Chef Affzainizam Ali

Bahan-bahan
160 ml.santan
30 gm.cendol
40 ml.air gula melaka
80 gm.sagu 
1 cedok ais krim vanila
ais kisar

Cara membuatnya
  • Campurkan santan,cendol dan air gula melaka ke dalam bekas bersama ais kisar.
  • Kemudian letakkan ais krim dan sagu.
  • Sedia untuk di hidangkan.sedapnya.... 

2 ulasan: