style="text-align: center"

Selasa, 11 Februari 2014

BISKUT LAPIS CHEESE


 As-Salam buat semua...
Resepi yang mudah dan sedap ini saya dapat dari blog Evelyn.Kebetulan semua bahan-bahan sudah ada,kita terus saja membuatnya.Makan petang-petang bersama secawan nescafe best juga...

BISKUT LAPIS CHEESE
Sumber:My baking workshop.thanks!Evelyn..

Bahan A
250 gm cream cheese
1/2 tin /250 gm susu pekat manis

Bahan B
1 paket biskut cream crackers

Bahan C
oat/nestum atau quaker oat with cereal



Cara membuatnya
  • Sediakan loyang false bottom pan segiempat bersaiz 8 inci atau bekas yang sesuai supaya mudah untuk keluarkan dari acuan nanti.Alaskan dasar loyang dengan plastik wraper
  • Pukul bahan A hingga lembut dan berkrim.Ketepikan.
  • Susun biskut dengan kemas dalam loyang.
  • Sapu dan  ratakan adunan cheese sedikit diatas biskut yang di susun tadi.Taburkan bahan C.
  • Ulang semua proses tadi hingga biskut dan adunan cheese habis.Tutup dan sejukkan 1-3 jam atau semalaman baru di potong.


4 ulasan:

  1. salam kak..

    memang sedap layan lapis cheese ni kan..rasanya memang yummy..

    BalasPadam
    Balasan
    1. kalau dah makan tu terbuktilah ia memang best!

      Padam
  2. woweee...mabelesnyaaa....!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. terliur kat gambar saja lah yee..nak hantar jauhhhh..

      Padam