Selasa, 11 Februari 2014

BISKUT LAPIS CHEESE


 As-Salam buat semua...
Resepi yang mudah dan sedap ini saya dapat dari blog Evelyn.Kebetulan semua bahan-bahan sudah ada,kita terus saja membuatnya.Makan petang-petang bersama secawan nescafe best juga...

BISKUT LAPIS CHEESE
Sumber:My baking workshop.thanks!Evelyn..

Bahan A
250 gm cream cheese
1/2 tin /250 gm susu pekat manis

Bahan B
1 paket biskut cream crackers

Bahan C
oat/nestum atau quaker oat with cereal



Cara membuatnya
  • Sediakan loyang false bottom pan segiempat bersaiz 8 inci atau bekas yang sesuai supaya mudah untuk keluarkan dari acuan nanti.Alaskan dasar loyang dengan plastik wraper
  • Pukul bahan A hingga lembut dan berkrim.Ketepikan.
  • Susun biskut dengan kemas dalam loyang.
  • Sapu dan  ratakan adunan cheese sedikit diatas biskut yang di susun tadi.Taburkan bahan C.
  • Ulang semua proses tadi hingga biskut dan adunan cheese habis.Tutup dan sejukkan 1-3 jam atau semalaman baru di potong.


4 ulasan:

  1. salam kak..

    memang sedap layan lapis cheese ni kan..rasanya memang yummy..

    BalasPadam
  2. Balasan
    1. terliur kat gambar saja lah yee..nak hantar jauhhhh..

      Padam