Pemanis mulut buat hidangan berbuka petang semalam iaitu Cendol pulut tapai.Semua bahan-bahan kebetulan ada dalam peti ais jadi buat sajalah versi sendiri.Tiada sukatan asas,buat sesedap dan secukup rasa sahaja.Bahan-bahan pun readymade.Best di makan sejuk-sejuk..
CENDOL PULUT TAPAI
Olahan:daridapursuzana
Bahan -bahan
beberapa ketul tapai ubi
pulut
santan
cendol
biji sagu merah besar dan kecil
air gula melaka yang pekat
Cara menyediakan
- Ambil mangkuk dessert dan masukkan semua bahan-bahan.
- Curahkan santan (campur dengan sedikit air dan garam)kepekatan santan bergantung kepada pilihan sendiri .
- Curahkan air gula melaka bila mahu di makan.
assalam kak su,
BalasPadamserius nampak menggoda sangat cendol tu..
semua mengoda kalau dah lapor tu...he..he
Padam