Khamis, 3 Julai 2014

CENDOL PULUT TAPAI

As-Salam buat semua..
Pemanis mulut buat hidangan berbuka petang semalam iaitu Cendol pulut tapai.Semua bahan-bahan kebetulan ada dalam peti ais jadi buat sajalah versi sendiri.Tiada sukatan asas,buat sesedap dan secukup rasa sahaja.Bahan-bahan pun readymade.Best di makan sejuk-sejuk..

CENDOL PULUT TAPAI
Olahan:daridapursuzana

Bahan -bahan
beberapa ketul tapai ubi
pulut
santan
cendol
biji sagu merah besar dan kecil
air gula melaka yang pekat

 Cara menyediakan
  • Ambil mangkuk dessert dan masukkan semua bahan-bahan.
  • Curahkan santan (campur dengan sedikit air dan garam)kepekatan santan bergantung kepada pilihan sendiri .
  • Curahkan air gula melaka bila mahu di makan.

2 ulasan: