style="text-align: center"

Khamis, 4 September 2014

EGG AND TOMATOES LITTLE PIES

 As-Salam buat semua..
Kembali lagi dengan reseipi ringkas untuk breakfast pula.Pai ready made yang mudah dan ringkas sahaja.Adalah saya tokok- tambah sedikit mengikut selera sendiri.Amat menarik untuk di cuba.Resepi sebenar di dalam bahasa Inggeris.Let's try masak...

EGG AND TOMATOES LITTLE PIES
Sumber:herfrozenwings.blogspot.com/ breakfast.thanks. 

Bahan-bahan
5 keping puff pastry KAWAN
1 biji telur besar
1 biji tomato-potong dadu
sedikit garam dan lada sulah    saya tambah
daun parsley cincang

Cara membuatnya
  • Panaskan oven pada suhu 180'c.
  • Potong puff pastry bentuk bulat dan letakkan ke dalam acuan muffin.
**saya potong dengan gunting dan lebihkan sedikit tepi-tepinya.Boleh juga tekap dengan permukaan gelas.
  • Kacaukan telur,tambahkan sedikit garam dan serbuk lada sulah serta sedikit parsley cincang.Ketepikan
  • Letakkan tomato dadu ke dalam puff pastry tadi dan curahkan adunan telur 3/4 penuh ke dalamnya.
  • Taburkan parsley cincang di atas dan bakar selama 20 minit atau sehingga telur masak.
  • Bila masak,keluarkan dari acuan muffin dan picitkan mayonis dan sos cili di atasnya dan taburkan sedikit lagi parsley cincang.
  • Sedia untuk di hidangkan. 


1 ulasan:

  1. alahai, comelnya..nampak sedap pula tu kak su, nak minta sikit...huhu

    BalasPadam