style="text-align: center"

Isnin, 17 November 2014

POTATO FRITTERS


 As-Salam buat semua..
Jengg-jengg... Potato fritters baru muncul kat dapur saya-menu musim hujan!..Walaupun agak ketinggalan nak buat masa ia jadi viral dulu,sampai seru juga saya nak merasanya.Betul llaarrr.... semua orang cakap ia sedap! Hujan-hujan ni makan Potato fritters yang rangup ni,kejap dah habis...

POTATO FRITTERS
Resepi asal:Noraida Durani

Bahan-bahan
3 biji kentang -sagat halus

4 sudu besar tepung jagung
3 sudu besar tepung gandum
1 biji telur
 Daun bawang/daun sup
Serbuk Lada sulah

Garam dan sedikit gula
Minyak masak -utk menggoreng


Cara membuatnya

  • Satukan kentang yang telah di sagat dgn tepung jagung, tepung gandum,daun bawang,telur,serbuk lada sulah, garam dan sedikit gula.Gaul sebati
  • Panaskan minyak masak.Sudukan dan goreng agak-agak leper.balik-balikkan dan tunggu sampai masak.
  • Angkat dan hidangkan.Sedap dimakan bersama sos pilihan.

2 ulasan: