style="text-align: center"

Ahad, 14 Disember 2014

BISKUT COKLAT URAI RANGUP

As-Salam buat semua..
Satu lagi resepi biskut yang saya buat dalam cuti sekolah ni.Dah habis pun,baru sekarang nak tulis resepinya.Kalau baru belajar nak buat biskut,resepi ini mudah juga untuk di cuba.Resepinya ringkas sahaja,tapi kalau kena cara mengolahnya,biskut nampak lebih cantik dan sedap di makan.

BISKUT COKLAT URAI RANGUP.
Sumber:Majalah Saji Ogos 2010

Bahan A
60 gm mentega
20 gm gula aising
90 gm tepung gandum
20 gm tepung jagung
3 sudu besar coklat urai
1 sudu kecil esen vanila
1sudu kecil soda bikarbonat

Cara membuatnya
  • Satukan mentega,gula aising dan esen vanila.Pukul sebati.
  • Masukkan kesemua bahan yang lain,gaul rata sehingga menjadi doh yang lembut(tambahkan sedikit tepung jika doh lembik)
  • Canai dan terap ikut acuan pilihan.Atur di atas dulang pembakar.
  • Sapukan kuning telur dan hiaskan dengan coklat urai.
  • Bakar biskut pada suhu 180'c selama 25 minit hingga 30 minit.

2 ulasan:

  1. Salam..rajinnya mengukis..cam raya lak..sukerrrr!

    BalasPadam
    Balasan
    1. kat rumah ni,tak raya pun boleh makan biskut,dah anak-anak suka ...kan Azatie

      Padam