style="text-align: center"

Ahad, 1 Februari 2015

HOMEMADE TWISTIES

As-Salam buat semua...
Projek menggoreng di hujung minggu semalam.Buat kudapan untuk bekalan atas meja makan untuk minggu ni.Nanti kalau dah bertugas,malas dah nak 'marathon' kat dapur!.Asalnya terjumpa resepi masa blog walking lama dulu.Keep in folder dulu,baru sekarang dapat hasilnya.Punyalah lama beli bahan,dok simpan sahaja.Macam tu lah masuk dapur when available....and time not rungsing head!
Twisties homemade ni rangup sahaja,lepas satu-satu masuk mulut.Kena lah letak dalam bekas kedap udara untuk mengekalkan kerangupannya..Kalau suka pedas boleh tambah serbuk lada,saya tambah serbuk cheese sahaja.Mari tengok resepi..

HOMEMADE TWISTIES
Sumber: syakitchen.blogspot.com/kudapan.thanks

Bahan-bahan
1 bungkus laksa kering
2 sudu besar rempah kari daging
2 kiub pati ayam Maggi
1 cawan nestum original    saya gantikan dengan 4 paket nestum 3 in 1
1 sudu besar gula
serbuk cheese  saya tambah 

Cara membuatnya
  • Patah-patahkan laksa kering.
  • Panaskan minyak biar betul-betul panas dan goreng laksa seperti menggoreng keropok.
  • Bila laksa sudah kembang ,angkat dan toskan.
  • Kisar kesemua bahan-bahan lain kecuali serbuk cheese.
  • Gaul rata bahan kisar dan serbuk cheese bersama laksa goreng tadi.
  • Simpan dalam bekas kedap udara. Sedia untuk di makan.

2 ulasan:

  1. assalamualaikum su, wah kaknoor baru tau laksa ni boleh goreng sampai jadi twisties ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. waalaikumusalam Kak noor ,saya pun baru tau..

      Padam